Tämän blogipostauksen ovat kirjoittaneet Kumu Communicationsin Auli Tuomi sekä Elina Kallasaari. Se on alkuperäisesti julkaistu Kumun omassa blogissa. Kumu Communications ideoi ja toteuttaa markkinointiviestintää yrityksille, organisaatioille, yhdistyksille ja yksityishenkilöille. Heiltä voit myös vuokrata markkinointipäällikön! 

—–

Miten yritysyhteisö sopii kodiksi viestintätoimistolle? Kokosimme tähän juttuun syymme, miksi coworking-yhteisö on meille niin oiva valinta.

Kumulla on vertailukohtaa useanlaisista työtiloista. Olemme majailleet niin yrityshautomossa, toimistohotellissa kuin omalla toimistolla. Jokaisessa on olleet omat hyvät puolensa ja matkalle on osunut monia huippukivoja toimistonaapureita. Kumun arjen kannalta yritysyhteisö Crazy Town vie tällä hetkellä kuitenkin voiton.

Mikä on yritysyhteisö?

Yritysyhteisö tarjoaa käyttäjilleen tilat ja muut työnteon puitteet sekä ennen kaikkea yhteisön: verkostoja, tapahtumia, ajatustenvaihtoa ja yhteistyötä. Jokainen yhteisö, sen käytännöt ja henki ovat omanlaisiaan. Kahta samanlaista tuskin löytyy.

Yritysyhteisö sopii monenkokoisille yritykselle. Crazy Townilla jäseniksi ovat tervetulleita niin yksinyrittäjät, mikroyritykset kuin isojen organisaatioiden tiimit.

 Coworking-ilmiö on valtavassa kasvussa sekä Suomessa että maailmalla. Crazy Town Oy:n Timo Lahti (kuvassa) toteaakin, että maailmanlaajuisesti vuosi vuodelta yhä isompi osuus kaikesta toimistotilasta tulee olemaan yhteiskäyttötilaa. Ymmärrämme hyvin miksi. Listasimme omat neljä syytämme pitää majaa yritysyhteisössä.

1) Palvelut ja yhteisö ovat tärkeämpiä kuin seinät 

Kumuille eivät omat seinät tai henkilökohtainen työpöytä ole kovin oleellisia. Sen sijaan juomiskelpoisen kahvin riittävyydestä, vapaasti varattavista neuvotteluhuoneista ja palveluista kuten siivouksesta maksamme mielellämme.

Myös ilmapiirillä on väliä. Crazy Townilla se on tuntunut välittömältä ja lämpimältä. Ei juuri ole kellonaikaa, jolloin toimistolla joutuisi olemaan yksin. Myöskään tunne työkavereista ei tänä päivänä vaadi, että töissä tarvitsisi olla saman organisaatiologon alla. Työyhteisö voi olla se porukka naapurifirmojen tyyppejä, jota näkee lounaalla keittiössä tai vaikka toimiston peli-illoissa.

2) Tilaa keskittymiselle ja luovalle työlle

Pitäisi pystyä keskittymään jutun kirjoittamiseen tai suunnittelutyöhön, mutta oma pöytä on meluisassa kohdassa avokonttoria, vieressä puhutaan puhelimeen ja ohitse ramppaa yksi jos toinen. Tuttu tilanne?

Kun omaa pöytää ei ole, tarkoittaa se myös vapautta etsiytyä tekemään työtä paikkaan, joka sopii juuri kyseiseen hetkeen. Yritysyhteisön erilaiset, monipuoliset tilat takaavat, että keskittymistä janoava pääsee vetäytymään hiljaiseen työtilaan ja puheluille löytyy oma paikkansa toisaalta. Kun rauha alkaa kyllästyttää, on helppo jälleen siirtyä avoimiin tiloihin, joissa aina joku on kahvikupin verran juttuseuraa vailla.

3) Joustavuus tekee työstä mielekästä

Mukautuvat työajat ja etätyön helppous ovat meille arvokkaita etuja. Kumussa työtä tehdään monessa paikassa: etänä, reissun päällä ja asiakkaiden luona. Toimistolla istuttujen tuntien määrän sijaan oleellista on tehty työ.

Kun sekä aamu- että iltavirkut pääsevät hyödyntämään työssä parhaan vireyshetkensä, valmistuvat tehtävät vikkelään. Toisinaan on suorastaan eduksi, ettei kollegan kanssa tarvitse tuijottaa toisiaan toimistolla samaan aikaan.

Itsenäisyys ja vapaus eivät tule ilman haasteita. Jos kollega ei istu aamusta iltaan viereisen pöydän ääressä, kaipaavat muun muassa firman sisäinen viestintä ja me-henki enemmän huolenpitoa.

4) Verkostoja, ystäviä ja asiakkaita

Crazy Townilla tapahtuu paljon. Tilan sydämessä olevalla lava-alueella nautitaan viikoittain aamukahvit eri asiantuntijoiden esitysten höystämänä. Tilaisuuksia on niin kenelle tahansa avoimia kuin jäsenille tarkoitettuja. Kumukin on jakanut osaamistaan aamukahveilla, kun puhuimme verkkopalveluiden saavutettavuudesta.

Erityisplussan annamme Crazy Townin aktiivisille yhteisömanagereille, jotka paitsi saavat toimistoarjen ja -juhlan pyörimään, myös saattavat ihmisiä ja eri alojen asiantuntijoita yhteen. Ajatustenvaihdosta syntyy osaamisen kasvua, josta hyötyvät niin jäsenyritykset itse kuin heidän asiakkaansa.

—–

Crazy Town on 200 yrityksen yhteisö, jolla on tilat neljällä paikkakunnalla. Kumun toimintaan voi tutustua: kumucommunications.fi